Szöveg Színház Színházi Egyesület

Bemutatkozás

Színhaz Széksor Színészek Színész

A színház, a tánc és a zene olyan művészeti ágak, ahol hatalmas mennyiségű kreatív energia áll rendelkezésre és a Magyarországon élő művészek talán ebben a kreativitásban a leggazdagabbak. A művészet azonban ma már nem csak invenciót, megszállottságot igényel, szükséges a jogszabályi környezet, a szervezet-üzemeltetés, a pénzszerzési és marketingtechnikák profi színvonalú ismerete és hasznosítása. A Szöveg Színház Produkció tevékenységét közhasznú előadó-művészeti szervezetként végzi, amely keretein belül saját projekteket is létrehoz, de produkciós színházként együttműködik más szervezetekkel olyan színházi előadások létrehozatalában, ahol a szükséges szervezeti háttér, a szakmai tapasztalat, a fent említett technikák ismerete hiányzik. Produkcióra, vagy akár folyamatos foglalkoztatásra szerződtetünk művészeket, társulatokat, komplett előadásokat, nemzetközi produkciókat optimalizálva működésüket akár egy meghatározott időszakra, akár egy konkrét projektre. Feladatunknak tekintjük a személyes előadó-művészeti teljesítménnyel létrehozott művészi produkciók minél szélesebb körű belföldi és külföldi terjesztését. Emellett nemzetközi művészekkel dolgozunk együtt produkciós cégként, szakmai, nemzetközi kapcsolati rendszereinket kiaknázva a magasabb szintű szervezeti működés céljából.


A Szöveg Színház Társulata hivatalosan 2006 októberében jött létre azzal a céllal, hogy komoly színház- és fotóművészeti műhelyt működtessen. A társulat civil szervezetként működik, az egyesületi tagdíjakból, az előadások bevételéből, pályázatok útján nyert támogatásokból, valamint társasági adóból képződő támogatásokból tartja fent magát, ma már inkább a nagy létszámú nemzetközi – magyar fúziós projektek kidolgozását helyezzük előtérbe, minél nagyobb nézőszámmal.


Elnök: Horváth Roland


Referenciáink: HAUSER – 2CELLOS – ANASTACIA – ANDRE RIEU – APOCALYPTICA – CSÉZY – DANNY BLUE – DAVID GARRETT – DETI RÁJE – EDDIE IZZARD – EROS RAMAZZOTTI – ESPERANZA SPALDING – HOT MEN DANCE SHOW – IL DIVO – JETHRO TULL – KERESZTES ILDIKÓ – LARA FABIAN – LOUIS C.K. – MIREILLE MATHIEU – RICHARD CLAYDERMAN – ROYAL RUSSIAN BALLET – SMOKIE – SUZI QUATRO – THE PIANO GUYS – THOMAS A GŐZMOZDONY ÉS BARÁTAI – ZAZ – ZOLTÁN ERIKA